Inackordering

Hit är alla hästar välkomna!

 

Lösdrift

Sommarbete

Hästpensionat

 

 

 

 

 

 

Lösdrift

Här på Stridsby Gård går alla hästar på lösdrift året runt. Vi har flera stora hagar på sammanlagt 30 hektar, med kuperad naturbetesmark och dungar med barr- och lövskog. Möjlighet finns att anpassa bete efter hästars olika behov. Vinterhagarna har halmade vindskydd och termobars (uppvärmda vattentankar). Sommarhagarna är stängslade med tvåtrådselband 60/120cm på 4Kj och vinterhagarna är stängslade med tvåtrådselrep 60/120cm på 9Kj och det är alltid dubbla staket mellan hagarna.

Vi tror på och har valt lösdrift för att tillgodose våra hästars sociala behov. Hästarna får möjlighet att röra sig på olika underlag, söka föda, leka och utveckla sitt hästspråk på ett för hästen naurligt sätt i en varierad miljö.

Daglig tillsyn av hästar och staket svarar vi för, samt att det alltid finns fri tillgång till friskt vatten och saltsten. Anläggningen är alltid bemannad. På vintern får hästarna analyserat hösilage på rundbal och på sommaren äter hästarna det som erbjuds på betet.

Den som har sin häst här på lösdrift får tillgång till stallutrymme, sadelkammare, sjukbox, varmt och kallt vatten i och utanför stallet, rastboxar, ridhus 15x35m, belyst ridplan 22x40m, rundkorall 18m i diameter samt fantastisk natur med ridstigar och möjlighet att rida ner till Ålands hav.

Vi tar emot hästar av alla storlekar, raser och åldrar. Vi erbjuder även möjlighet för övernattning, se Gästlogier

För ytterligare information angående inackordering och priser, kontakta Ann-Kristin 0176-911 11